Kaffetorpets camping


ÖPPETIDER • REGLER • PRAKTISK INFORMATION


TREVLIG FAKTA

Kaffetorpets camping sådde sitt första frö på 1940-talet då en kvinna började servera kaffe för att dryga ut sin hushållskassa, folk kom snart på att hagen var ett trevligt ställe att tälta. Det var sedan i början på 1970-talet som området kom att bli välkänt för alla musikfestivaler där mer en ett band har haft sin tillkomst på Oknö. På 2000-talet var kaffetorpets camping en del av en närliggande camping men som sedan för 5 år sedan blev sin egen. 


Vi befinner oss längst ut på Oknö, en vacker halvö i Kalmarsund. Vart du än bor på vår camping så har du aldrig längre än 300 meter till vattnet och i campingens omgivning finns det trevliga promenadstigar i skogsmiljö. Den glesa tallskogen skyddar mot vinden men är även trevlig att motionera i, ta med hunden eller barnen ut på en cykelrunda eller plugga i hörlurarna för en frisk löprunda med vackra vyer. Det finns ett flertal fina badplatser runt om på Oknö, vi har även en direkt på området. För att alla ska kunna svalka sig i den varma sommarsolen finns det även ett skyltat hundbad några hundra meter bort.

Har ni tröttnat på bad och solstolen för en dag så finns en trevlig cykelväg in till Mönsterås, cirka 7 km bort. Där finner du mataffärer, systembolag, pizzerior, gatukök, konditori och små idylliska butiker. Annars ligger Kalmar 40 minuters bilresa söder ut där du finner shopping och ett rikt restaurangliv samt att du på samma tid norrut kan ta dig till Oskarshamn där det finns båtturer till Blåjungfrun samt norra Öland. Astrid Lindgrens värld ligger ungefär 1 timmes bilfärd bort för er som vill ha en trevlig familjeutflykt. 

Campingen öppnar den 9 april 2022

Receptionen håller öppet måndag till lördag 9.00-19.00 & söndag 10:00-17:00 mellan 22/6-30/8. Övriga datum hålls receptionen öppen på helger eller vid önskad incheckning. Tider och dagar kan komma att ändras under vintern. Vid frågor får ni gärna maila eller ringa oss! Utcheckning sker vid 12.00, vid förlängd utcheckning vid 17.00 kostar det 100kr.


Vi är en camping med stora campingplatser så du har gott om yta och det blir luftigt mellan ekipagen på campingen. På grund av covid-19 ber vi dig att tänka på att hålla god handhygien och att tvätta händerna noga! Vi kommer hålla rent på alla kontaktytor så som kranar, dörrhantag, servicehus och liknande. Vi ser att det är viktigt att hålla god säkerhet och detta gäller även spridning av smitta och vi kommer därför vara noga med att skylta och påminna våra gäster och personal om risker och ge goda råd. För mer information läs på folkhälsomyndighetens hemsida.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/ÖPPETIDER

TRIVSEL

SÄKERHET

GRILLNING

Öppen eld på mark är ej tillåten och därav sker all grillning i grillar. Engångsgrill tillåts ej.

HUSDJUR

Husdjur är välkomna hos oss men de ska hållas kopplade, de är dock inte välkomna inne i vårt servicehus.


Brand/nödsituation: Rädda först, larma 112 och släck elden med någon av brandsläckarna som finns utsatta på ett flertal ställen på vår camping.
Vi önskar att ni håller ordning på campingen och att det är tyst och lungt mellan 23.00-07.00.SERVICEHUS

Vårt servicehus är öppet dygnet runt och för dig som bor på vår camping. Här finns dusch och toalett samt möjlighet att diska.

LATRINTÖMMNING

Detta finns vid vårt servicehus. Är du osäker fråga gärna i receptionen.

SYNPUNKTER

Har ni några synpunkter meddela oss direkt i receptionen, ring eller maila så vi kan agera och åtgärda dem så fort som möjligt. Vi strävar alltid efter att bli bättre, hjälp oss genom att lämna era synpunkter till oss.