Kaffetorpets camping


ÖPPETIDER • REGLER • PRAKTISK INFORMATION


TREVLIG FAKTA

Kaffetorpets camping sådde sitt första frö på 1940-talet då en kvinna började servera kaffe för att dryga ut sin hushållskassa, folk kom snart på att hagen var ett trevligt ställe att tälta. Det var sedan i början på 1970-talet som området kom att bli välkänt för alla musikfestivaler där mer en ett band har haft sin tillkomst på Oknö. På 2000-talet var kaffetorpets camping en del av en närliggande camping men som sedan för 5 år sedan blev sin egen. 


Vi befinner oss längst ut på Oknö, en vacker halvö i Kalmarsund. Vart du än bor på vår camping så har du aldrig längre än 300 meter till vattnet och i campingens omgivning finns det trevliga promenadstigar i skogsmiljö. Den glesa tallskogen skyddar mot vinden men är även trevlig att motionera i, ta med hunden eller barnen ut på en cykelrunda eller sätt i hörlurarna för en  uppfriskande löprunda med vackra vyer. Det finns ett flertal fina badplatser runt om på Oknö, vi har en av dem direkt på området. För att alla ska kunna svalka sig i den varma sommarsolen finns det  ett skyltat hundbad bara några hundra meter bort.

Har ni tröttnat på bad och solstolen för en dag så finns en trevlig cykelväg in till Mönsterås, cirka 7 km bort. Där finner du mataffärer, systembolag, pizzerior, gatukök, konditori och små idylliska butiker. Annars ligger Kalmar 40 minuters bilresa söder ut där du finner shopping och ett rikt restaurangliv eller om du vill resa norrut tar det ungefär samma tid till Oskarshamn där det finns båtturer till Blåjungfrun samt norra Öland. Astrid Lindgrens värld ligger ungefär 1 timmes bilfärd inåt landet för er som vill ha en trevlig familjeutflykt. 

Campingen öppnar den 29 mars 2024

Receptionen håller öppet måndag till lördag 9.00-19.00 & söndag 10:00-17:00 mellan 22/6-30/8.


Lunch stängt mellan 12:00-13:00 


Övriga datum hålls receptionen öppen på helger eller vid önskad incheckning. Tider och dagar kan komma att ändras under vintern. Vid frågor får ni gärna maila eller ringa oss!Vi är en camping med stora campingplatser så du har gott om yta och det blir luftigt mellan ekipagen på campingen.

ÖPPETIDER

TRIVSEL

Vi önskar att ni håller ordning på campingen och att det är tyst och lungt mellan 23.00-07.00.


Under speciella event som Oknö dagarna kan det förekomma undantag.


SÄKERHET

Brand/nödsituation: Rädda först, larma 112 och släck elden med någon av brandsläckarna som finns utsatta på ett flertal ställen på vår camping.
GRILLNING

Öppen eld på mark är ej tillåten och därav sker all grillning i grillar. Engångsgrill tillåts ej.

HUSDJUR

Husdjur är välkomna hos oss men de ska hållas kopplade, de är dock inte välkomna inne i vårt servicehus.


SERVICEHUS

Vårt servicehus är öppet dygnet runt och för dig som bor på vår camping. Här finns dusch och toalett samt möjlighet att diska.

LATRINTÖMMNING

Detta finns vid vårt servicehus. Är du osäker fråga gärna i receptionen.

SYNPUNKTER

Har ni några synpunkter meddela oss direkt i receptionen, ring eller maila så vi kan agera och åtgärda dem så fort som möjligt.


Vi strävar alltid efter att bli bättre, hjälp oss genom att lämna era synpunkter till oss.